۲۹ آذر ۱۴۰۳، ۸:۳۵

«شب علم» مسیری روشن برای پیچیدگی‌های علمی

«شب علم» مسیری روشن برای پیچیدگی‌های علمی

اصفهان - رویداد «شب علم» با هدف آشنایی مردم با مفاهیم علمی به زبان ساده در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در آخرین روزهای پاییز، چهل‌ستون علم و فناوری ایران در شب علمی یلدایی از مردم اصفهان پذیرایی کرد. شامگاه چهارشنبه بیش از شش هزار نفر از علاقه‌مندان به علوم مختلف در رویداد «شب علم» در دانشگاه صنعتی اصفهان گردهم آمده و از آزمایشات و دستاوردهای علمی این دانشگاه بازدید کردند.

این رویداد به همت بنیاد ملی علم ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان در دو بخش نمایشگاهی و سخنرانی‌های علم تا فناوری برگزار شد. در بخش نمایشگاهی، غرفه‌های مختلفی توسط دانشکده‌های دانشگاه صنعتی اصفهان برپا شده و دانشجویان در آنها به انجام انواع آزمایشات علمی و نمایش برخی دستاوردها و یافته‌های جذاب مربوط به حوزه خود می‌پرداختند. در میانه نمایشگاه غرفه‌های تفریحی آمیخته با علوم پایه و مهندسی از بازدیدکنندگان و به ویژه کودکان و نوجوانان میزبانی می‌کردند.

الهام محمودزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان و دبیر اجرایی این رویداد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: رویداد شب علم با هدف آشنایی عموم جامعه با مفاهیم علمی برگزار شده است؛ با توجه به اینکه در دانشگاه صنعتی اصفهان هم علوم پایه و هم علوم مهندسی پوشش داده می‌شود، این رویداد در این دانشگاه در قالب یک نمایشگاه و مجموعه‌ای از سخنرانی‌های علمی برگزار می‌شود.

وی افزود: در بخش نمایشگاه، آزمایش‌های مختلفی توسط دانشکده‌های گوناگون طراحی شده که به صورت تعاملی انجام شده و بستر آشنایی حاضران با علوم پایه و مهندسی فراهم می‌کند؛ از طرفی مجموعه سخنرانی‌های کوتاهی آماده شده که موجب آشنایی مردم به صورت فشرده با مفاهیم علمی می‌شود.

از همان ابتدای شروع رویداد، بخش نمایشگاهی با استقبال پرشور مخاطبان روبرو شد. دانش‌آموزان، دانشجویان و اساتید دانشگاهی در کنار سایر اقشار جامعه از غرفه‌های مختلف این نمایشگاه بازدید می‌کردند. دانشجویان حاضر در هر قسمت با انجام آزمایشات مختلف فیزیکی و شیمیایی، حاضران را به وجد آورده و نکات علمی مربوط به آن را با زبانی ساده برای بازدیدکنندگان شرح می‌دادند.

برخی غرفه‌ها محل نمایش ابداعات، دستاوردها و موضوعات علمی جذابی بود که مخاطبان را برای بازدید فرا می‌خواند. قسمت‌هایی مثل محصولات رباتیک نیز علاوه‌بر ارائه موضوعات علمی برای تماشاگران، بستر سرگرمی و تفریح آنها را فراهم می‌کرد.

نوجوانان که سهم قابل توجهی از حاضران این رویداد را به خود اختصاص داده بودند، با اشتیاق از تمام غرفه‌های موجود بازدید کرده و با ابعاد مختلف یک یافته علمی آشنا می‌شدند. یکی از آنها در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در این نمایشگاه با نکات جالبی مواجه شدم که در انتخاب مسیر آینده به من کمک می‌کند؛ می‌توانم چیزهایی که در این رویداد آموختم را به دوستان خود یاد بدهم.

در بخش دیگر این رویداد، برخی اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به سخنرانی پیرامون موضوعات مختلف علمی و صنعتی مثل چاپ سه‌بعدی و همچنین برخی چالش‌های موجود در استان اصفهان همچون علل عدم جریان آب در زاینده‌رود پرداختند. این برنامه که به صورت فشرده برای حاضران برگزار شد، مورد استقبال بسیاری قرار گرفت.

پیش از آغاز سخنرانی‌ها، سید علی‌محمد میبدی رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: مقدم همه مهمانان این برنامه به ویژه نونهالان و آینده‌سازان کشور را گرامی می‌داریم؛ امیدواریم که بتوانیم در روزهای آینده همچنان با همکاری دانشکده‌های مختلف و بنیاد علم ایران، شاهد ادامه این رویداد در شهر اصفهان و پذیرایی از جمع بیشتری از مردم شریف این شهر در دانشگاه صنعتی اصفهان باشیم.

وی با اشاره به برخی دستاوردهای این دانشگاه عنوان کرد: دانشگاهی که در آن قرار دارید هر روز اقدامات مؤثری در زمینه اقتداربخشی به کشور انجام می‌دهد؛ بخشی از امنیت موجود در شهر مربوط به کارهای افرادی است که در این دانشگاه بدون هیچ چشم‌داشتی زمان بسیاری را در آزمایشگاه‌ها سپری می‌کنند.

میبدی ادامه داد: اولین رادار جماران توسط نخبگان این دانشگاه ساخته شد و امروزه حرکت امن پروازهای کشور توسط رادارهای فرودگاهی، به دست فرزندان شما در دانشگاه صنعتی اصفهان رقم می‌خورد؛ به زودی یک تراک ۱۵۰ تنی که می‌تواند به صورت هوشمند در معادن پر پیچ و خم و فراز و نشیب حرکت کرده و ۱۵۰ تن بار را حمل کند، رونمایی خواهد شد.

وی افزود: همچنین باید گفت که در دوران جنگ تحمیلی بسیاری از موارد در این دانشگاه بنیان‌گذاشته شد؛ سنگ‌بنای اولین زیردریایی کشور توسط دانشجویان این دانشگاه در سال‌های اولیه جنگ رقم خورد.

در ادامه علی‌محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران نیز اظهار کرد: به همان اندازه‌ای که دانشگاه صنعتی اصفهان رادار و زیردریایی تولید می‌کند، باید به زبان ساده مفاهیم علمی این دستاوردها را به مردم بیان کند؛ ما انتظار داریم که دانشگاه چنین مطالبی را با مردم به اشتراک گذاشته و با دعوت آنها به دانشگاه، به محبوبیت علم در بین مردم کمک کرده و فرهیختگی را در جامعه بالا ببرد.

وی افزود: هدف از برگزاری رویدادهای شب علم این است که دانشگاه از یک جعبه ناشناخته که گاهی در ذهن مردم است به یک نهاد همراه و در کنار مردم تبدیل شود و علم را برای آنها بیان کند؛ مخاطبان مفاهیم پیچیده علمی فقط دانشجویان نیستند و استادی که بتواند این مفاهیم پیچیده را برای مردم بیان کند، اثرگذار است.

سلطانی ادامه داد: این امر سبب می‌شود که خانواده‌ها و مردم، فرزندان خود را به عنوان دانش‌آموز و دانشجو بیش از پیش مورد تشوبق قرار داده و دانش‌اندوزی را بیشتر توصیه کنند.

وی تصریح کرد: امیدواریم که این رویداد بتواند تأثیر قابل ملاحظه‌ای در امیدآفرینی نسبت به آینده و همچنین در نگاه علمی‌تر مردم به حال و آینده داشته باشد تا مردم در زمان سختی و مشکلات به دامان علم روی بیاورند؛ دانشگاه یکی از اصلی‌ترین نهادهایی است که می‌تواند در چالش‌ها به عنوان تکیه‌گاه مردم باشد.

شب علم دانشگاه صنعتی تا پاسی از شب با استقبال مردم اصفهان همراه بود و توانست تجربیات مفرح و هیجان‌انگیزی را برای آنها به ثبت برساند. گفتنی است برگزاری چنین رویدادهایی می‌تواند تأثیر قابل توجهی در توسعه علم‌آموزی به ویژه در قشر جوان و نوجوان داشته باشد و به آنها در انتخاب مسیر درست و متناسب با علایق و استعدادهایشان کمک کند.

کد خبر 6321271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد سعیدی IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
      0 0
      سلام ما در رویداد شرکت کردیم اما چیزی که در واقعیت دیدیم جمعه بازاری بود سراسر آشفته‌گی،‌ بی نظمی، شلوغی و بی برنامگی از همه چیز آن موج می‌زد. واقعا چه کسی پاسخگویی این حجم از بی مسئولیتی در برگزاری رویدادی زیر نام علم در بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور است؟ امیدوارم به نیت اصلاح نظر من را منتشر کنید.